lauantai 8. helmikuuta 2014

Haaveissani Aberdeen

Ei sitten näytä viikonloppu menevän ihan putkeen, sillä eilis iltana alkaneet vatsavaivat eivät oikein tunnu hellittävän ja närästyskin jatkuu jo kolmatta päivää. Olen lähinnä viettänyt aikaani vaakatasossa sängyn pohjalla blogeja ja nettisivuja selaillen ja lukien aikani kuluksi erilaisia faktoja maailmalta. Yleensä kun minulla on tylsää tai olen kipeä, otan ja alan opiskella joko erilaisia maita ja niiden historiaa, kulttuuria, ilmastoa yms. tai nojatuolimatkailen Google Mapsin kanssa jossain päin maailmaa katunäkymiä ihastellen. Pinterestissäkin kuluu helposti tunti jos toinenkin matkoista haaveillen...

Useinmiten mieleni karkailee Skotlantiin, joka on yksi hyvin potentiaalinen tulevaisuuden asuinpaikkamme (jonka kansalliseläin on yksisarvinen!). Olemme jo kauan puhuneet, että kun Mike on saanut koulutuksen ja mahdollisesti myös kansalaisuuden, lähdemme todennäköisesti muualle joksikin aikaa - ja hyvin todennäköisesti se "muualle" on Irlantiin tai Skotlantiin, koska ainakaan sitten kielimuuri ei olisi kovin suuri - aksenttimuuri vain...

(kuvat: Google Maps Street View)

Kolmanneksi suurin kaupunki, Aberdeen, on ehkä ykköskohde Skotlannista, jos minulta kysytään. Aberdeen saattaa olla Yhdistyneiden Kuningaskuntien kylmin kaupunki, mutta ilmasto on silti omaan makuuni miellyttävä merellinen ilmasto. Lisäksi arvostan sitä, että talvella saattaa sentään sataa jopa lunta. Aberdeenissa talvipäivät ovat lyhyitä ja kesäpäivät pitkiä, kuten Suomessakin. Sadetta siellä ei saada mitenkään mielettömän usein, mutta kun sitä tulee, tulee sitä tunteella - sateenvarjot ovat lähinnä hyödyttömiä hurjan tuulen ansiosta. Sumua rakastavana täytyy sanoa, että ajatus siitä, että illat ja yöt ovat usein sumuisia kuulostaa houkuttelevalta... Aberdeenin ilma on myös keskimäärin puhtaampaa kuin monissa muissa paikoissa Yhdistyneissä Kuningaskunnissa. (lähde: Wikitravel)

Aberdeenissä houkuttelee ilmaston ja merenläheisen sijainnin lisäksi myös se, että kaupungista löytyy todella paljon vanhaa arkkitehtuuria ja vanhanajan tunnelmaa. Graniittirakennukset ovat nähneet aikaa, mutta ovat kestäviä ja taidolla tehtyjä. Kaiken graniitin keskeltä luontoakin löytyy mukavasti, etenkin vanhasta Aberdeenistä.

Unelmissani olisi, että saisin jotenkin haalittua kasaan rahat, jotta voisimme Miken kanssa käydä Aberdeenissä syntymäpäväni aikaan, kun minulla on silloin muutama päivä lomaa. n. 5 päivän matka kustantaisi kuitenkin halvimmillaankin meiltä kahdelta n. 1000 euroa (sis. matkat & majoitus), joten unelmani on melko epärealistinen tällä hetkellä. Toki pientä matakuumetta voisi lievittää myös viikonloppumatka, mutta lennothan ne kalleimmat on.

Tällaisia sairaspäivän matkailu-/muuttohaaveita täällä tänään. Miten te käytätte aikaanne sairastaessanne?

2 kommenttia:

  1. Aberdeen kuulostaa kyllä aika unelmalta! Mietittiin mieheni kanssa että seuraavaksi matkakohde olisi se tai Glasgow-viime kesän Edinburgh-reissu vakiinnutti Skotlannille paikan sydämessä.

    Kipeänä pitääkin haaveilla! Itse katson roskasarjoja ja neulon. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, olet onnekas, että olet päässyt käymään! Olisipa upeaa tosiaan päästä nummille... meren äärelle... tai vanhoihin linnoihin... ah!

      Poista

Ajatuksia? Kommentteja? Kysymyksiä? Anna palaa.