torstai 20. helmikuuta 2014

Herrrrkullista pizzaa




Tein työpäivän päätteeksi Miken avustuksella (hän pienisteli mozzarellan ja kinkut) kaksi pizzaa, joista ensimmäisen näette tuossa ylläolevissa kuvissa. Keittiön "ruokapöytäkin" pääsi tositoimiin kauliessani pizzaa sen päällä. Meillähän ei tosiaan jostain syystä ole keittiössä juuri ollenkaan laskutilaa, koska kiinteitä kalusteita oli todella niukasti. Mike keksi keittiön sisustusta suunnitellessa, että ostetaan Ikeasta sellainen taittopöytä keittiöön, jonka toinen puoli voi aina normaalisti olla auki ja toisen voi sitten avata tarvittaessa, esim. leipomista varten. Tuo Ikean Norden -taittopöytä on osoittautunut aivan huippuhyväksi ja käteväksi ratkaisuksi! Etenkin pöydässä olevat laatikostot ovat tarjonneet hyvää säilytystilaa keittiöön.

Palataanpa pizzaan... Pizzan ei-niin-salainen raaka-aine oli tällä kertaa kokeilumielessä Jamie Oliverin tomaatti-oliivi-valkosipulipastakastike (jota hän suosittelee myös pizzalle), joka antoikin pizzalle todella hyvän, hienoisen mausteisuuden. Mikekin tykkäsi kovasti! Pohjana pizzassa on isältä peritty pizzapohjaresepti, josta tein 1,5 kertaisen ihan vaan varmuuden vuoksi, saadakseni kaksi normaalikokoista pizzaa. Normaalissa reseptissä (n. uunipellillinen) on 4 dl vehnäjauhoja (itse käytin puolikarkeaa), 1,5 dl haaleaa vettä, 2 tl kuivahiivaa ja loraus öljyä, sekä hippunen suolaa. Kastikkeen lisäksi tuohon pizzaan tuli Ylöjärveläistä kinkkua, kalkkunameetwurstia, mozzarellaa (sellaisesta edullisesta pallerosta), ananasta, pizzamaustetta, sekä valkosipulijauhetta. Lopputuloksena oli paras koskaan tekemäni pizza!


Tuossa toisessa pizzassa olikin sitten täytteinä vain mozzarella, kirsikkatomaatit ja basilika, sekä sama kastike ja mausteet. Mietoa, mutta mehevää - ja käsittämättömän täyttävää. Silmät olisivat syöneet enemmän, kuin mitä vatsa olisi pystynyt vetämään... On siinä itse tehdyssä pizzassa vaan kuitenkin puolensa!

Huomenna sitten viimein tuosta eilen jo mainitsemastani Nivean voiteesta - heti aamusta!

2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Olisikohan meilläkin tänään pizzapäivä?:)
    Pizzasta hiuksiin - tuo sun uusi pitkä polkka on tosi hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekin tykkään hurjasti tästä tukasta! :) Kivaa vaihtelua. Ja hei, perjantai on PARAS pizzapäivä...

      Poista

Ajatuksia? Kommentteja? Kysymyksiä? Anna palaa.